این اجرای زیبا در مراسم اولین سالگرد پدرم اجرا شده، این اجرا نمونه بسیار عالی است در ارائه تحریرهای فارسی، در بم صدا و اوج.
فیلم:
آکادمی صداسازی مهندس جهانبخش فرجی شمس قاری بین المللی قرآن کریم
این اجرای زیبا در مراسم اولین سالگرد پدرم اجرا شده، این اجرا نمونه بسیار عالی است در ارائه تحریرهای فارسی، در بم صدا و اوج.
فیلم:
فیلم در آپارات:
دهان و نحوه باز کردن آن در حین خواندن،
یکی از مهمترین مباحثی است که راجع به آن مطالب بسیار زیادی در مباحث صداسازی مطرح شده.
در این ویدئو، هدفمان تبیین کلی این موضوع بسیار مهم بوده تا برای همیشه این مبحث، از نگاه روش ما، بطور ساده و کامل بیان شده و برای عزیزان همراه جا بیفتد که در روش صداسازی ما، مهمترین فاکتور راحت خواندن، بدون تکلف و فشار خواندن و متبسم بودن ماسک چهره، در حین خواندن است.
در روش ما خواننده تعلیم میبیند که
نحوه باز شدن دهانش، بهترین حالت برای راحت خواندنش را فراهم نماید.
هر چند تاکید میکنیم در خواندن هایی که محوریت خواننده بر زدن تحریر هست، طبعا دهان، حالت بسته تری بخود میگیرد، درنتیجه حجم طبیعی طنین هم تحت تاثیر قرار میگیرد.
برعکس هر چه دهان بازتر باشد در حین خواندن، حجم نهایی طنین خودش را بهتر نشان داده و خواننده از زدن تحریرهای ریز و بسیار، فاصله میگیرد.
پ.ن:
قاریان قرآن یا خوانندگانی که طنینشان در محدوده بم و متوسط، با طنین شان در محدوده اوج یا نت های بالای صدایی شان، متفاوت هست، یا دچار تیز شدن صدا شده و یا دچار سوختگی یا مردگی صدا میشوند، لذا حتما نیاز به اصلاح نحوه باز شدن دهان و اصلاح پرتاب صدا در مناطق مختلف رزونانسی دارند.
فیلم:
هر دو سبک از سبکهای عمیق خوانی ( وصل به دیافراگم) هستند چرا که نفس زیادی لازم دارند، هرچند در تلاوت این نفس بسیار زیادتر است.
– خاستگاه دستگاه ها و مقامات هر دو یکی است و ایرانی
– در هنر تلاوت، تارهای صوتی، بدون هوا و کاملا زیپ میشوند اما در آواز سنتی، بدلیل نوع تحریر یا چهچهه، این زیپ کمی فاصله دارد و هوای اجرای فالستو در آن مشهود است
لذا شیفت دادن به کوک صدایی در این دو هنر، کار ساده ای نیست و هرکسی نمیتواند این دو هنر را بطور کامل و در کمال اجرا نماید.
فیلم:
مطالب پایه در مبحث صداسازی به روش بنده
در لایو اینستاگرامی با استاد وحید نظریان
تحریر
همانگونه که عرض شد در صداسازی به روش ابداعی بنده،
تثبیت طنین مهمترین هدف هست و رسیدن به آن، اساس صداسازی به روش بنده هست.
وقتی طنین تثبیت میشود، قدرت تحریرپذیری طنین هم تثبیت میشود،
این قدرت تحریرپذیری، خاص طنین تثبیت شده و یونیک شخص هست و البته مقداری هم قابل ارتقاء هست.
مهم این است که تحریر، مقوله ای نیست که بشود آن را با تمرکز بر ابزار مکانیکی حنجره ایجاد کرد، بلکه پردازش ذهنی و تمرکز بر دیافراگم و کمک گرفتن از اجزاء بیرونی حنجره است که آن را بروز میدهد.
امروزه روش های مختلف صداسازی را میبینیم که در پی تعلیم تحریر بصورت تمرکز بر حنجره هستند که از نظر بنده کاملا اشتباه است،
مثلا در مورد تحریرهای آواز سنتی، میفرمایند؛ باید تمرکز شخص بر فالستو باشد، که کاملا اشتباه است. از طرفی همانگونه که در این پست عرض شد، تحریر دار بودن یک طنین، دلیلی بر طنین قابل ارائه برای خواندن نیست!
https://www.instagram.com/tv/CXX4dkKovX1/?utm_medium=copy_link