تلاوت قرآن عمیق ترین و درنتیجه دشوارترین خواندن در جهان است

هنر معنوی تلاوت قرآن
عمیق ترین خواندن در دنیاست،
به این دلیل آن را عمیق ترین خواندن نام گذاری کرده ایم، چون برای اجرای کامل این هنر، به نفس طولانی و کنترل نفس توسط دیافراگم، نیاز داریم.
این تنفس خاص و دیافراگمی و طولانی و عمیق، باعث ارتباط عجیب جسم و روح میشود، هرچه تنفس انسان عمیق تر (در حد متعارف) باشد،انسان آرامش روحی بیشتری خواهد داشت، ابزار آرامش بخش و خلسه و وصل به عالم متافیزیک در خیلی از مکاتب روحانی یا اسپریچوال و تعمقی یا مدیتیشن، مراقبه عرفانی و متکی بر تمرکز بر ذهن، تنفس عمیق است.
دشوارتر است چون علاوه بر تنفس طولانی، هیچ ادوات موسیقایی در کنارش نیست و قاری قرآن فرصت استراحت دادن به صدایش را ندارد!


فیلم:

https://www.instagram.com/p/CYyHpEQLdR2/

نمونه ای عالی از اجراهای همزمان آواز و تلاوت


استاد جوان احمدرضا محمدیان عزیز،
نمونه ای از طنین های ماندگار در کشور،
که همه سبکهای آیینی را میتوانند اجرا نمایند.
کار بسیار دشواری که کمتر کسی قادر است بتواند کوک صدایش را تغییر دهد؛ از تلاوت به آواز، از آواز به تلاوت، از آواز به مداحی، از مداحی به ابتهال، از ابتهال به مناجات فارسی و از مناجات فارسی به دعا خوانی در سبکهای عربی و فارسی.
تفاوتها و شباهتهای هنر معنوی تلاوت و آواز سنتی ایرانی.

– هر دو سبک از سبکهای عمیق خوانی ( وصل به دیافراگم) هستند چرا که نفس زیادی لازم دارند، هرچند در تلاوت این نفس بسیار زیادتر است.

– خاستگاه دستگاه ها و مقامات هر دو یکی است و ایرانی
– در هنر تلاوت، تارهای صوتی، بدون هوا و کاملا زیپ میشوند اما در آواز سنتی، بدلیل نوع تحریر یا چهچهه، این زیپ کمی فاصله دارد و هوای اجرای فالستو در آن مشهود است

لذا شیفت دادن به کوک صدایی در این دو هنر، کار ساده ای نیست و هرکسی نمیتواند این دو هنر را بطور کامل و در کمال اجرا نماید.

فیلم:

https://www.instagram.com/p/CYhBjtnAVeB/