نمونه ای عالی از اجراهای همزمان آواز و تلاوت


استاد جوان احمدرضا محمدیان عزیز،
نمونه ای از طنین های ماندگار در کشور،
که همه سبکهای آیینی را میتوانند اجرا نمایند.
کار بسیار دشواری که کمتر کسی قادر است بتواند کوک صدایش را تغییر دهد؛ از تلاوت به آواز، از آواز به تلاوت، از آواز به مداحی، از مداحی به ابتهال، از ابتهال به مناجات فارسی و از مناجات فارسی به دعا خوانی در سبکهای عربی و فارسی.
تفاوتها و شباهتهای هنر معنوی تلاوت و آواز سنتی ایرانی.

– هر دو سبک از سبکهای عمیق خوانی ( وصل به دیافراگم) هستند چرا که نفس زیادی لازم دارند، هرچند در تلاوت این نفس بسیار زیادتر است.

– خاستگاه دستگاه ها و مقامات هر دو یکی است و ایرانی
– در هنر تلاوت، تارهای صوتی، بدون هوا و کاملا زیپ میشوند اما در آواز سنتی، بدلیل نوع تحریر یا چهچهه، این زیپ کمی فاصله دارد و هوای اجرای فالستو در آن مشهود است

لذا شیفت دادن به کوک صدایی در این دو هنر، کار ساده ای نیست و هرکسی نمیتواند این دو هنر را بطور کامل و در کمال اجرا نماید.

فیلم:

https://www.instagram.com/p/CYhBjtnAVeB/

ساده کردن آموزش و دادن اعتماد بنفس،مهمترین وظیفه یک استاد صداسازی است، بخصوص در تلاوت، آواز اصیل و مداحی که کار دشوارتر است


وظیفه استاد صداساز، دادن اعتماد بنفس به هنرجوست،
روحیه دادن و تشویق کردن، در ارتقاء هنرجو تاثیر دارد،
هرچه خواندن ارائه شده، از نوع آوازی و با تحریر های شرقی باشد، صداسازی دشوارتر، تلاش هنرجو باید بیشتر شده و نتیجه گیری زمانبرتر هست.
درضمن
هرچه خواندن، احساسی تر هم باشد باز کار دشوارتر میشود.
خواندنهایی مثل تلاوت قرآن، آواز سنتی موسیقی اصیل و روضه و مدح آوازی در مداحی، که دشوارتر از انواع خواندنهای پاپ و امروزی هستند، نیاز به کار بیشتر در صداسازی دارند.
اصطلاحا میگوییم این نوع خواندنها، خواندنهای عمیق و دیافراگمی هستند و خواننده ها در این رشته ها، خیلی سخت تر به تثبیت طنین میرسند.

فیلم:

https://www.instagram.com/p/CYWPO-YvqpZ/